Samosa's met groentevulling

6 30 3 5
Aantal personen:
  1. voor 60 stuks
  2. 3 aardappel (70 g, geschild gewicht)
  3. 3 eetlepels arachideolie
  4. 150 g diepgevroren erwtjes
  5. een snuifje gemalen gember
  6. 3 ei
  7. 1 1/2 koffielepels gemalen kurkuma, koriander en komijn
  8. 1 1/2 limoen
  9. mangochutney om er bij te serveren
  10. 6 plakken kruimeldeeg
  11. 1 1/2 ui (of een kleine)
  12. 6 eetlepels verse fijngehakte koriander
  13. 3 wortel (70 g, geschild gewicht)
  14. zout
  15. Bereiding
  16. Snipper de halve ui en fruit op een zacht vuur in een steelpan met de olie. Voeg na 5 min. de in kleine blokjes gesneden wortel en aardappel toe, de erwten, de specerijen en 15 cl water. Zet een deksel op de pan en laat op een heel zacht vuur sudderen gedurende 15 min.
  17. Laat het stoofnat bijna volledig inkoken op een hoog vuur. Neem van het vuur, voeg het sap van de ½ limoen toe en de koriander. Breng op smaak met peper en zout. Doe alles in een schotel en laat afkoelen.
  18. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  19. Steek, met behulp van een uitsteekring (of een glas), 10 cirkels met een diameter van 9 cm uit het eerste deegvel. Maak de randen, met behulp van een penseel, nat met water. Leg een dikke koffielepel van de vulling op elke cirkel, vouw de cirkel dubbel en druk goed op de randen met de tanden van een vork, zodat de vulling goed ingesloten blijft.
  20. Leg de samosa’s op het met bakpapier beklede ovenrooster. Maak de 10 volgende op dezelfde manier en smeer ze allemaal rijkelijk in met het losgeklopte ei. Bak in 15 min. goudbruin in de warme oven.
  21. Serveer warm met mangochutney bij het aperitief. Ook goed als voorgerecht met een komkommerslaatje.
  22. Kooktip
  23. Het kruimeldeeg is gemakkelijk te bewerken wanneer het koud is: laat het tweede vel in de koelkast liggen terwijl je het eerste bereidt.
Samantha20