Sambal Trassi

3 150 0 5
Aantal personen:
  • 3 stuks Uien
  • 3 eetlepels Olie
  • 12 stuks Rode Pepers / Lombok
  • 9 tenen Knoflook
  • 3 theelepels (Riet) Suiker
  • 1 theelepel Zout / naar behoefte
  • 4 eetlepels Assemwater
  • 1 stuks Trassi van ca 1.5 x 1.5 cm
  1. Maak de uien schoon, snipper ze fijn en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
  3. Snijd de stengelaanzet van de rode pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de ui in de pan.
  4. Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
  5. Hak de trassi fijn en doe in de pan met suiker, zout en asemwater.
  6. Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.
ACE