Sambal Goreng

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 2 Stuks Spaanse Peper / Lombok
  • 7 stuks Sjalotten / Witte Ui
  • 4 teentjes Knoflook
  • 2 eetlepels Olie
  • 2 Groene Pepers / Lombok
  • 2 cm Laos / Gember
  • 1/2 theelepel Trassi
  • 2 eetlepels Asemwater
  • 2 stuks Salamblad /
  1. Pel de sjalotten en de knoflook. Stamp deze goed fijn en snijd de Spaanse pepers in schuine reepjes. Maal nu ook de thaise gember fijn. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en fruit de gesneden en gemalen ingredi ├źnten nu in een koekenpan, voeg ook de trassi hieraan toe. Laat dit 3 minuten pruttelen en voeg hierna de salam bladeren, asem water en de jeruk purut bladeren aan toe. Laat dit nog ongeveer 2 minuten door bakken. De Sambal goreng gebakken is klaar als de olie bijna is ingetrokken. U kunt de sambal goreng bewaren in een schoongemaakt potje.
  2. Als u deze sambal goreng niet te pittig wilt hebben snijdt u de Spaanse peper open en haalt het zaad eruit, spoel dit af onder de kraan.
ACE