Sambal Goreng Telor (hete Eieren)

4 25 5 5
Aantal personen:
  • 3 eieren hardgekookt en in de lengte gehalveerd
  • 2 Uien gesneden
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 theelepel trassie
  • 4 eetlepels Olie
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 blaadjes salam
  • 2 plakken laoswortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels suiker
  • Zout
  • stukje santen
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  1. Goreng de uien mat de trassie, knoflook in de olie tot deze goed zacht zijn: niet bruin laten worden.
  2. Tomatenpuree, salem, laoswortel, sambal, suiker, peper, zout en ketjap toevoegen en het geheel goed doorroeren.
  3. Zoveel water toevoegen tot een dunne saus ontstaat. het geheel 10 minuten zacht door laten sudderen.
  4. Pan van het vuur en de santen toevoegen.
  5. Leg de eieren in een schaaltje met de dooier naar boven en giet de saus erover.
  6. Laat de saus goed intrekken en verwijder voot het serveren de laos en salem.
datahaag