Sambal Djahe

3 20 4 5
Aantal personen:
  • 3 stuks Spaanse Peper / Lombok
  • 2 stuks Sjalotten / Witte Ui
  • 1/2 theelepel Zout naar behoefte
  • 25 gram verse Gemberwortel
  • 3 eetlepels Olie
  • 2 a 3 tenen Knoflook
  • 1/2 halve Limoen (het sap)
  • 1 mespuntje Trassi
  • 1/2 Schijf Palm / (Riet) Suiker
  1. Hak de gepelde sjalotten en knoflook met een vijzel of keukenmachine samen met de Spaanse pepers en verse gember wortel. Zorg dat dit mengsel goed fijngemalen is. Doe nu een flinke scheut olie in de koekenpan en voeg hier het mespuntje trassi met het pepermengsel aan toe. Laat dit goed garen op een laag vuur. Verkuimel de Goela Djawa en voeg dit aan het mengsel toe. Voeg al roerend nu ook het limoensap en zout toe. Laat dit zachtjes door pruttelen todat de olie bijna in de sambal djahe met verse gember is ingetrokken. U kunt de sambal djahe bewaren in een schoongemaakt potje.
  2. Als u deze sambal djahe niet te pittig wilt hebben snijdt u de Spaanse peper open en haalt het zaad eruit, spoel dit af onder de kraan.
ACE