Sambal Boontjes

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 200 gram snijbonen
  • 2 stuks sjalotten
  • 5 teentjes Knoflook
  • 3 eetlepel Olie (zoveel als nodig is
  • 2 stuks Groene Lomboks
  • 2 stuks Rode Lomboks
  • 1/2 rheelepel sereh / citroengrasolie
  • 1 theelepel Laos / Gember
  • 1/2 theelepel (Riet)Suiker
  • 1/2 theelepel Zout naar smaak
  • 1 theelepel Trassi
  • 1/2 theelepel Assemwater
  • 100 ml Kokosmelk
  • 1 dl Santen
  • 3 eetlepels Water
  1. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks ragfijn. Meng de met de sereh, de laos, de trassi en de asem. Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit het mengsel voor 3 minuten. Voeg dan het water toe samen met het zout en de gesneden snijbonen. Stoof de boontjes gaar en voeg dan de kokosmelk toe en laat dit zachtjes bakken totdat het vocht in ingedampt en de olie vrijkomt.
ACE