Sambal Badjak

2 150 0 5
Aantal personen:
  • 150 gram Pepers, Komboks of Madame Jeanette
  • 75 gram kers of cherry tomaatjes
  • 100 gram sjalot of witte uien
  • 50 gram teentjes knoflook
  • 1 Eetlepel Gedroogde Garnalenpasta
  • 1 Eetlepel Kokos of Bruine Rietsuiker
  • 20 gram Zout naar smaak en behoefte
  • 1 Liter Olie voor in de Pan
  1. Rooster alle ingrediënten op de kokos suiker, olie en de zeezout na voor ongeveer 15 minuten in de oven. Zet je oven goed heet en laat de ingrediënten er in tot je ze ruikt of tot de 15 minuten over zijn. Nadat je hiermee klaar bent stop je alle ingrediënten in een blender en zorg je ervoor dat deze goed fijn worden gemalen. Je kan ze ook tevens met de hand goed fijn maken, dit is tevens wel lastiger dit omdat je met de blender binnen enkele minuten klaar bent.
  2. Verhit de olie nu in je wok pan en voeg je kokos suiker toe en de zeezout. Als je olie goed heet is voeg je ook je mengsel uit de blender toe. Blijf nu je mengsel roeren in de wokpan tot het meeste vocht er uit is. Haal nu je wok an van het vuur en laat je Sambal Badjak afkoelen. Nadat het is afgekoeld kan je bijvoorbeeld de sambal bewaren in een glazenpot.
ACE