Sambal Badjak - 4

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 12 stuks Rode Pepers / Lomboks
  • 4 stuks Grote Sjalotten
  • 3 teentjes Knoflook
  • 4 stuks kemirinootjes
  • 1 theelepel tamarindepulp
  • 3 eetlepels Olie
  • 1 1/2 theelepel Zout
  • 1 1/2 eetlepel Palm Suiker
  • 3 cm Laos / Gember
  • 3 st Salamblaadjes
  • 3 stuks Citroenblaadjes
  1. Schil de laos en kneus de wortel een beetje in de vijzel.
  2. Maak de lomboks, knoflook, sjalotten en kemiri's fijn in een vijzel of keukenmachine. Fruit dit aan in 2/3 van de olie.
  3. Als het lekker gaat ruiken kunnen de andere ingrediƫnten behalve het restand van de olie erbij.
  4. Laat dit een kwartiertje sudderen
  5. Als de sambal klaar is kun je de rest van de olie erdoor roeren.
  6. Als je de sambal in een potje in wilt bewaren kun je boven op de sambal gieten. Het blijft dan wat langer goed.
  7. Afhankelijk van de hoeveelheid zout en suiker die je hebt gebruikt kan de sambal wel een maand tot 3 maanden goed blijven in de koelkast.
ACE