Sambal Badjak - 2

1 150 0 5
Aantal personen:
  • 8 stuks Sjalotten/ Witte Uien
  • 3 Eetlepels Olie
  • 250 gram Rijpe Pepers / Lombok
  • 8 tenen knoflook
  • 1 stukje Trassi 1.5 x 1.5 cm
  • 1 schijf goela djawa of bruine Rietsuiker
  • 50 ml citroensap naar behoefte
  • 4 eetlepels Ketjap Manis
  1. Maak de sjalotten schoon en maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes op laag vuur maar laat ze niet bruin worden.
  3. Snijd de stengelaanzet van de pepers, maak ze fijn in de vijzel of keukenmachine en doe ze bij de sjalotjes in de pan.
  4. Maak de knoflook, pers ze uit en doe in de pan.
  5. Hak de trassi en goela djawa fijn en doe in de pan.
  6. Knijp het sap uit de citroen boven de pan en voeg de ketjap manis toe.
  7. Laat de sambal pruttelen tot ze droog is en doe over in uitgekookte glazen potjes. Let op, deksels ook uitkoken.
ACE