Samba

21 45 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 500 g bloem
  • 40 g gist
  • 100 g boter
  • 75 g suiker
  • 3 eieren
  • 3/4 glas melk
  • 1 snufje zout
  • 600 g abrikozencompte
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1/2 l slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • suiker naar eigen smaak
  • witte chocolade
  1. Verwarm de melk tot ze lauw is.
  2. Verbrokkel de gist erin en een beetje suiker.
  3. Maak van de bloem en het snufje zout een berg met in het midden een kuiltje.
  4. Kluts de eieren erin en voeg het melk-gistmengsel toe. Kneed het deeg met de suiker en voeg tot slot ook de zachte boter toe.
  5. Laat het deeg op een warme plaats rijzen. Week ondertussen de gelatineblaadjes in water.
  6. Verwarm de compote, haal de pan van het vuur en doe de uitgeknepen gelatine erbij.
  7. Rol het deeg uit in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm van circa 28 cm.
  8. Schenk de compote erover.
  9. Bak het deeg ongeveer 20 minuten op 180°C.
  10. Klop de room op met de suiker en de vanillesuiker en zet in de koelkast terwijl de taart afkoelt.
  11. Garneer de taart met de opgeklopte slagroom en bestrooi met witte chocoladeschilfers (geraspt met een dunschiller).
  12. SMAKELIJK! (echt superlekker)
Jean-Paul 2
Meer inspiratie

DessertVegetarisch