Saltimbocca van varkenshaas

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 250 g Varkenshaas
  • 1 el Gedroogde salie
  • 1 Pakje Parmaham
  • 5 el Olijfolie
  • Deegroller
  1. Snijd het vlees in schuine plakken van 3 cm dik. Leg ze tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met de deegroller. Zorg ervoor dat het vlees niet stuk gaat. Verwijder het folie.
  2. Bestrooi het vlees met peper, zout en de salie. Halveer de plakken ham en leg op elke plak vlees 1 plank ham. Vouw het vlees dubbel en druk stevig aan.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het vlees 6 min. Keer halverwegen.
  4. Je kunt de varkenshaas 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar het vlees bedekt met ham afgedekt in de koelkast. Bak de saltimbocca vlak voor serveren.
  5. Bevat p.p. : 365 kcal* 34 g ewit* 26 g vet* 0 g koolhydraten* prijs p.p. € 3,05
  6. Tip: Combineer de saltimbocca ook eens met ' pinzimonio': rauwe groenten ( bleekselderij, wortel, radijs en witlofblaadjes) gedoopt in olijfolie.
Suzana