Saltimbocca van kalfsvlees en Comté

548 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 600 g kalfslapjes
  • 2 plakken gedroogde ham
  • 4 plakjes Comté
  • 8 blaadjes salie
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 1 eetlepel Bertolli extra vergine
  • 250 g Parijse champignons
  • 2 eetlepels dragon, gehakt
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl runderbouillon
  1. Klop het vlees lichtjes plat.
  2. Beleg elk lapje met de Comté, daarop een half sneetje ham en 2 blaadjes salie.
  3. Rol de lapjes op.
  4. Bak de rolletjes in een mengsel van Solo en olie.
  5. Hou het vlees warm in de oven.
  6. Snij de champignons in dunne plakjes.
  7. Bak ze in de Solo op een hoog vuur.
  8. Kruid met peper en zout en voeg op het laatste moment de dragon toe.
  9. Blus de pan van het vlees met de witte wijn en voeg daarna de runderbouillon toe.
  10. Kook in tot sausdikte en kruid naar smaak.
  11. Zeef de saus.
  12. Schik de champignons en het vlees op warme borden en overgiet met de saus.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht