salamitaartjes met parmezaanse kaas

7 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram salami
  • 1 paprika
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes look
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snij met een mes een vierkant in het bladerdeeg op 1 cm van de rand. Zorg ervoor dat je het bladerdeeg niet doorsnijdt, je hoeft alleen maar een inkeping te maken. Dit zorgt ervoor dat je taartjes mooie randen krijgen.
  2. Pel de ui en de knoflook en snij fijn. Was de paprika en snij in kleine blokjes.
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en voeg de groenten toe. Zet op middelhoog vuur en laat 4 minuten zacht worden.
  4. Haal ondertussen het velletje van de salami af en snij in dunne plakken. Rasp de Parmezaanse kaas.
  5. Voeg de salami toe aan de pan met groenten en roerbak voor een paar minuten.
  6. Verdeel het salamimengsel over de plakjes bladerdeeg. Leg op elk hoopje wat Parmezaanse kaas en twee zongedroogde tomaatjes.
  7. Bak de taartjes voor 10 – 15 minuten in de oven of totdat ze goudbruin zijn. Serveer warm.
wullum