Salade van verse tortellini met broccoli en pancetta

3 20 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr broccolistronken
  • 125 gr kerstomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1.5 el wijnazijn
  • 25 gr pijnboompitten
  • peper
  • zout
  • 250 gr pasta (naar keuze)
  • basilicumblaadjes (handje vol)
  • 50 gr pancetta
  1. Verwijder de broccolistelen, bewaar alleen de rozen. Doe ze in een grote kookpot met kokend water en reken 3 min. gaartijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Voeg dan de pasta toe en kook nog 2 min. Giet alles voorzichtig af, spoel onder koud water, laat dan 2 min. liggen in de kookpot gevuld met koud water. Giet voorzichtig af en doe in een grote kom.
  2. Halveer de kerstomaten en doe ze bij de deegwaren. Voeg de olijfolie toe, de azijn en de grof gehakte basilicumblaadjes. Meng, breng op smaak met peper en zout, dek af en zet 2 uur in de koelkast.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
  4. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de ovenplaat uit. Bedek de plaat met bakpapier en leg er de sneetjes pancetta op. Bak ze ongeveer 8 min. in de oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.
  5. Verdeel de pastasalade over borden of kommen, bestrooi met de grof verbrokkelde pancetta en de pijnboompitten. Dien meteen op.
Veerle Verbrug