Salade van rauwe venkel met gegrilde geitenkaas

321 27 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • zout
  • 100 g rucola of veldsla
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 2 knollen venkel
  • citroen
  • 8 eetlepels Bertolli Extra Vergine
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 1 handje zwarte olijven
  • paar walnoten
  • peper
  1. Was de venkel grondig.
  2. Verwijder stronk en bovenkant en snij in dunne plakjes.
  3. Pers de citroen uit en meng 4 eetlepels sap met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Was de rucola en schik aan de bovenkant van een groot bord.
  5. Leg in het midden de plakken venkel.
  6. Bestrooi met de vinaigrette. Verwarm de grill voor.
  7. Snij de kaas in plakken en leg op een bakblik dat met de Solo Vloeibaar is ingewreven.
  8. Schenk de honing er bovenop.
  9. Grill tot de bovenkant mooi bruin is.
  10. Leg de kaasplakken op de venkelsalade en garneer met wat zwarte olijven en walnoten.
Solo