Salade van nieuwe aardappelen en piepkuiken met tijm en citroen

28 60 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels Solo op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels waterkers
  • 2 sjalotjes
  • 4 eetlepels peterselie
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 100 g Solo
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 piepkuikens
  • 1 onbespoten citroen
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 kg krieltjes
  • 4 eetlepels kappertjes
  1. Laat de kuikens op kamertemperatuur komen.
  2. Rasp de citroenschil en snij de citroen in vieren.
  3. Meng de schil met de takjes tijm en de helft van de Solo.
  4. Doe dit mengsel onder het vel van de kuikens.
  5. Schuif een kwart van de citroen en eventueel nog wat extra tijm in de buikholte.
  6. Bestrooi de kuikens met zout en peper.
  7. Bak ze 30 minuten in een oven van 200° C.
  8. Verlaag de temperatuur na een kwartier naar 175° C.
  9. Schrob intussen de aardappels goed schoon en kook ze gaar in hun schil.
  10. Snipper de sjalotjes en snij de waterkers en de peterselie fijn.
  11. Meng de azijn, de wijn en de Solo.
  12. Verwarm deze saus maar laat niet koken.
  13. Schil de nog hete aardappels. Snij ze in plakjes en doe in een schaal.
  14. Giet de warme saus over de aardappeltjes. Meng de kruiden en de sjalotjes erdoor.
  15. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  16. Schik de aardappelsalade op een bord.
  17. Leg het piepkuiken ernaast en garneer met de kappers.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerecht