Salade van kip met nectarines en vinaigrette met rozemarijn

0 25 0 5
Aantal personen:
  • vinaigrette: 3 takjes rozemarijn, 2 eetlepels rode wijnazijn, 5 eetlepels olijfolie, peper, zout
  • salade: 400 g kip (billen), 2 nectarines, 1/4 bakje rode aalbessen, 1/2 venkel met loof, 100g brood in kleine stukjes, 1 kropsla, 4 eetlepels olijfolie, peper, zout
  1. Vinaigrette: Hak de rozemarijn fijn. Voeg de olie en azijn toe om een mooie vinaigrette te verkrijgen. Kruid met peper en zout.
  2. Salade: Snij de billen in 4 stukken van dezelfde grootte. Kruid met peper en zout. Bak de kip in een warme pan in 2 eetlepels olijfolie.
  3. Kruid de stukjes brood met peper en zout, meng met 2 eetlepels olijfolie en laat goudgeel kleuren in een oven op 180°C.
  4. Snij de venkel fijn en snij de nectarines in kleine stukken.
  5. Schik de sla, de venkel, de nectarines, het brood en de kip op 4 borden. Werk af met aalbessen en een beetje venkelloof. Serveer met de vinaigrette
ingeborg007