Salade van gemarineerde zalm met rode biet en appel

8 50 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr verse zalm die je in stukjes snijd
  • 80 gr olijfolie
  • 1 sap van 2 citroenen plus beetje geraspte schil
  • 2 st granny smith appels
  • 300 gr rode biet in stukjes
  • 2 sneden koekebrood
  • 1 beetje sla naar keuze
  1. Leg de zalm mooi open op een schaal, overgiet met olijfolie en bestrooi met grof zout en citroenzeste. Plaats in de koelkast.
  2. Mix de biet - bij voorkeur in een blender - tot een zalf. Voeg eventueel naar smaak suiker en citroensap toe.
  3. Gril het brood en bestrooi met citroenzeste.
  4. Strijk de rode bietzalf uit op de borden. Leg er de zalmblokjes op, bestrooi met appel en werk af met de sla.
  5. Serveer met de lauwe toast.
hildeke3105