Salade van Eburon jonagold en okkernoot met gebakken sint-jakobsschelpen

12 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 eburon jonagold appel
  • 3 sint-jacobsschelpen
  • okkernoten
  • koriander van de molen
  • balsamico
  • graanmosterd
  • 1 eidooier
  • maïsolie
  • postelein of dille
  1. Was de jonagold, snij hem in 4 stukken en verwijder het klokhuis. Snij de appel vervolgens in brunoise (kleine blokjes). Hak de okkernoten fijn en voeg de stukjes bij de jonagold.
  2. Maak een dressing van de eidooier, de graanmosterd en de balsamico. Werk het geheel op met wat maïsolie.
  3. Meng deze dressing met de mix van noten en appel.
  4. Schik het geheel op een bord.
  5. Bak de sint-jacobsschelpen kort en schik ze vervolgens op het bord.
  6. Werk af met enkele blaadjes postelein of dille en voltooi het bord door wat dressing naar eigen fantasie aan te brengen.
NelekeP