Salade Sperziebonen

6 20 0 5
Aantal personen:
  • 150 gram Fetakaas
  • 50 gram Pijnboompitten
  • 500 gram Sperziebonen
  • 5 stuks Gedroogde zontomaatjes in olie
  • 100 gram IJsbergsla (of eventueel andere sla)
  • 12 stuks Zwarte olijven (ontpit en in stukjes)
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 2 theelepels (Honing-)mosterd
  • 2 eetlepels Witte wijn azijn
  1. Kook de sperziebonen ± 5 min. beetgaar en spoel ze af met koud water.
  2. Meng de olijfolie met de azijn de mosterd en de honing in een grote schaal.
  3. Doe de sperziebonen en de gesneden ijsbergsla bij de dressing en meng goed door.
  4. Meng de gedroogde zontomaatjes er door.
  5. Verkruimel de feta kaas eroverheen.
  6. Rangschik de stukjes tomaat er over.
  7. Strooi de pijnboompitjes en de olijven er over.
  8. Heerlijk bij visgerechten of als hoofdgerecht op warme dagen.
preijgers