salade primavera met viooltjes

7 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 bosje fiijne groene asperges
  • 100 gr peultjes
  • 200 gr eerwtjes
  • 1 teentje look
  • 150 gr ricotta
  • 2 eet fijgehakte basilicum
  • 2 eetl geraspte peccorino kaas
  • 1 st limoen
  • 2 eetl bieslook
  • 0.5 dl olijfolie
  • 200 gr gemengde groene sla
  • 4 sneetjes toastbrood
  • 1 pakje eetbare viooltjes
  1. blancheer de asperges, erwtjes en peultjes kort in gezouten water
  2. pureer de heflt van de erwten met de look, ricotta, peccorino en basilicum
  3. voeg sap van halve limoen bij
  4. mix de bieslook met de olijfolie en rest limoensap met peper en zout
  5. snij de korsten van toastbrood en rooster en snij daarna in reepjes
  6. meng de gemengde sla met de peultjes, asperges en de rest van de erwten
  7. verdeel over glaasjes (of bordjes of potjes)
  8. lepel er wat van je bieslookvinaigrette over
  9. verdeel de erwtenricotta over e salade en werk af met viooltjes
  10. serveer met je reepjes toastbrood
hildeke3105