Salade Piemontaise

3 40 4 5
Aantal personen:
  • 800 gr geschilde nieuwe aardappelen
  • 500 gr stevige tomaten zonder zaad in stukjes
  • 8 middelgrote zoetzure augurken in blokjes gesneden
  • 4 hard gekookte eieren in stukjes gesneden
  • 350 gr achterham in blokjes gesneden
  • peper en zout naar smaak
  • mayonaise
  1. Op vakantie bij onze lieve vrienden in Frankrijk werd ons dit gerecht voorgeschoteld op een warme zomerse dag. Het viel uitstekend in de smaak. De gastvrouw maakte het met in schijfjes gesneden knakworstjes en huisgemaakte mayonaise.
  2. In de Frans supermarkt kun je dit gerecht kant en klaar kopen met ham, of met knakworstjes. het is maar , wat jezelf het smakelijkste vindt.
  3. Van zo'n salade maak ik steevast te veel klaar. geen nood ... de volgende dag serveren bij de lunch.
  4. Ik maak het met mayonaise van "Mevrouw Calvé " met slechts 3 % vet en de magere variant magere Smac van " Meneer Unox".
  5. Kook de aardappelen en laat ze afkoelen.
  6. Snij ze in blokjes.
  7. Meng alle bovengenoemde ingrediënten voorzichtig door elkaar met peper en zout naar smaak en voeg zoveel mayonaise toe, dat alles aan elkaar "plakt".
  8. Dat is alles.
  9. Serveer op kamertemperatuur en des gewenst met brood en boter.
  10. Bron Lieve vriendin in Frankrijk eigen foto
Love to Cook