Salade périgourdine

185 25 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 eikenbladsalade
  • 1 blik gekonfijte eendenmaagjes (ca. 300 g netto)
  • 100 g gerookte eendenborst in fijne plakjes
  • 120 g walnoten
  • 3 el notenolie
  • 1 el olijfolie
  • 3 el rodewijnazijn
  • zout
  • peper van de molen
  1. Verwarm de eendenmaagjes in een pan op een laag vuur tot ze beginnen te kleuren.
  2. Meng de olie en azijn tot een vinaigrette en kruid met peper en zout. Was de salade en zwier droog.
  3. Rooster de walnoten kort in een pan of in de oven.
  4. Verdeel de salade over de borden en schik er de plakjes gerookte eendenborst, de gekonfijte eendenmaagjes en de walnoten op.
  5. Besprenkel met de vinaigrette.
Solo
Meer inspiratie

FransGevogelteVoorgerecht