Salade niçoise

12 30 5 5
Aantal personen:
  • 8 kleine tomaten
  • 1 kleine rode paprika
  • 2 kleine uien
  • 1 komkommer
  • 2 aardappelen
  • 100 gr gekookte stokbonen
  • 24 zwarte olijven
  • 1 blik tonijn in olijfolie
  • olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el gehakte basilicum
  • 2 hardgekookte eieren
  • 12 reepjes ansjovis
  • peper&zout (pezo)
  1. Was de tomaten en snijd ze in vieren en bestrooi ze met zout.
  2. Was de paprika en snijd hem in fijne reepjes.
  3. Pel de uien en snijd deze in ringen.
  4. Schil de komkommer en snijd hem in plakken met een mandoline.
  5. Snijd de geschilde en gekookte aardappelen in blokjes.
  6. Halveer de bonen.
  7. Doe deze groenten en de olijven in een slakom, voeg de tonijn toe en meng alles.
  8. Maak een vinaigrette van olijfolie, azijn en de basilicum, kruid met pezo.
  9. Overgiet de salade met de vinaigrette en zet koud weg.
  10. Snijd de eieren in vieren en leg ze vlak voor het serveren er bovenop, versier het geheel met de ansjovis.
  11. Lekker met een stukje vers stokbrood en een fris glaasje witte wijn, een Cheverny, of een frisse rosé, een Côtes de Provence, zelfs een rode, een Côtes du Rhone op 14°.
Victor S.