Salade Niçoise

664 20 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 blik tonijn op eigen nat
  • 2 eetlepels azijn
  • Provençaalse kruiden
  • 4 porties sla
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • olijven (zwarte)
  • 8 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 blik artisjokharten
  1. Laat de vis en de artisjokharten goed uitlekken.
  2. Pel en snij de ui in plakjes.
  3. Roer de olijfolie met de azijn en de mosterd tot een gladde dressing.
  4. Breng deze op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
  5. Schik de sla met de tomaten op de borden.
  6. Verdeel er de vis, de artisjokharten en de olijven over.
  7. Schik er de tomaten bij. Lepel er de saus over en dien op.
Solo