Salade Niçoise (de enige echte!)

13 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 Kg. kleine trostomaatjes
  • 1 komkommer
  • 8 kleine witte uitjes (lente uitjes)
  • 1 groene poivron
  • 4 artisjokken harten
  • 2 eieren
  • 1 lookteen
  • 1 klein potje ansjovisfilets
  • 100 gr. zwarte olijven
  • blaadjes verse basilicum
  • zout, peper, olijfolie
  1. Eieren hard koken laten afkoelen en pellen.
  2. Alle groenten wassen en laten uitlekken.
  3. De tomaten in twee delen, ze lichtjes persen zodat de meeste pitten er uit zijn, en ze vervolgens in kleine partjes snijden.
  4. De partjes met zout bestrooien en laten uitlekken in een vergiet.
  5. De groene peper in schijfjes snijden en ontdoen van de zaadjes.
  6. De uitjes en de look pellen.
  7. De komkommer schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.
  8. De artisjokharten in vieren snijden.
  9. De wanden van een grote slakom inwrijven met de look.
  10. De eieren in vieren delen.
  11. De basilicum zeer fijn snijden.
  12. In de slakom verzamelen: de tomaten, de schijfjes poivron, de komkommerschijfjes, de artisjokharten, de kleine gesneden uitjes en de basilicum.
  13. peper toevoegen en een straaltje olijfolie eroverheen gieten en zachtjes alles onder mekaar mengen.
  14. Versieren met de kwartjes ei en de ansjovisjes.
  15. Voor ongeveer 30 min. in de koelkast zetten voor het opdienen.
crusty
Meer inspiratie

FransSaladeVoorgerechtLente