Salade met spinazieblaadjes, gegratineerde geitenkaas en parmaham

24 20 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • Bertolli bakken en braden
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 400 gram zachte geitenkaas
  • 8 plakken parmaham
  • 300 gram spinazieblaadjes
  • 50 gram amandelen
  • Bertolli extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel witte balsamicoazijn
  1. Was de spinazieblaadjes en laat ze goed uitlekken. Snijd de paprika en de sjalot in blokjes. Verwarm in een koekenpan een scheutje margarine en bak de paprika- en sjalotblokjes met een uitgeperst teentje knoflook. Voeg dan de witte wijn toe en laat zachtjes sudderen.
  2. Snijd de geitenkaas in 4 plakken en wikkel om ieder stuk 2 plakken parmaham. Grill de pakketjes in een grillpan of onder de grill in de oven.
  3. Hak de amandelen in kleine stukjes en rooster ze kort in een droge koekenpan. Maak een dressing van drie eetlepels extra vergine olijfolie en een eetlepel witte balsamicoazijn en roer daar de amandelstukjes door. Meng de dressing dan door de spinazieblaadjes en verdeel over de borden. Schep hierop het paprikamengsel en plaats tot slot het geitenkaaspakketje er bovenop.
Solo