Salade met spekjes

0 0 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr spek
  • 50 gr boter
  • 150 gr sla
  • 1 ui
  • peterselie
  • 500 gr aardappelen
  • 2 el azijn
  • peper en zout
  1. Was de sla en laat uitlekken.
  2. Kook de aardappelen in de schil.
  3. Snijd het spek in kleine blokjes en bak in de boter. Voeg na 10 minuten de gesnipperde ui en de peterselie toe, doe het deksel op de pan en draai het vuur laag.
  4. Pel de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes, doe die in een kom en giet de spekjes daarbovenop.
  5. Voeg aan de sla peper en een snuifje zout toe.
  6. Doe de azijn in de pan, laar die even heet worden en giet over de sla.
  7. Roer alles goed door elkaar.
Mystica
Meer inspiratie

BelgischSaladeBijgerecht