Salade met groene asperges en serranoham

18 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 bosje groene asperges
  • 2 el pijnboompitjes
  • 12 kerstomaatjes(* mini pruimtomaatjes) gehalveerd
  • 8 plakjes serranoham
  • VOOR DE DRESSING
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 tl honing
  • 1 `tl mosterd
  • 5 el olijfolie
  • versgemalen zout en peper
  1. Bijgerecht of voorgerecht
  2. Snijd een stukje van de onderzijde van de asperges en kook deze in ruim kokend water en zout in ca. 4-5 min. beetgaar. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in schuine stukjes.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de pruimtomaatjes. Draai elk plakje serranoham losjes om de wijsvinger tot een roosje.
  4. Roer de azijn, honing, mosterd, olijfolie, zout en peper tot een dressing. Schep de veldsla, asperges, tomaatjes en dressing door elkaar.
  5. Verdeel de salade over 4 borden en garneer de salade met roosjes van serranoham, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Lekker met ciabattabrood.
  6. BRON: verse oogst
Love to Cook