Salade met gemarineerde minimozzarella, oregano en kappertjes

38 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 2 doosjes minimozzarella (24 stuks in totaal)
  • 100 ml Bertolli Robusto extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein gedroogd chilipepertje, verkruimeld
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 1 halve theelepel grof zeezout of zoutvlokken
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 eetlepels kappertjes, gehakt
  • 2 eetlepels balsamico bianco
  • 150 gram gemengde salade met rucola
  • 100 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • boerenbrood
  1. Maak eerst de marinade. Verwarm hiervoor de olijfolie op een laag vuur. Bak de chilipeper en de uitgeperste teentjes knoflook tot de knoflook begint te kleuren. Haal de pan van het vuur en roer de oregano en gehakte kappertjes door de olie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
  2. Giet de mozzarella af en doe de bolletjes in een kom. Giet de marinade over de mozzarella. Schep dat even voorzichtig om en laat 20 minuten staan om de smaak in te laten trekken.
  3. Halveer de tomaatjes en verdeel de sla met de tomaatjes over vier borden.
  4. Schep de mozzarella uit de marinade (marinade niet afgieten, die heb je nog nodig) en verdeel ze over de sla op de borden. Klop de balsamico bianco door de marinade en giet het mengsel over de salade.
Solo