Salade met gebakken boleten, gerookte eend en notenolie

50 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 250 g boleten (of andere bospaddestoelen)
  • 1 dl Solo vloeibaar
  • zout en peper
  • 0.5 krulsla
  • 1 dl notenolie
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 20 plakjes dungesneden gerookte eend
  • dragonblaadjes
  1. Maak de boleten schoon door ze in een natte keukendoek te rollen.
  2. Verwijder met een mesje de laatste onzuiverheden.
  3. Snij de grootste boleten in vier, de overige in twee.
  4. Verhit de Solo vloeibaar en bak de boleten op hoog vuur. Kruid met zout en peper.
  5. Spoel intussen de sla.
  6. Maak een vinaigrette door honing, balsamicoazijn en notenolie te mengen.
  7. Meng de sla met de vinaigrette.
  8. Schik de boleten op koude borden en leg de sla en de eendenfilet ernaast.
  9. Strooi er de dragonblaadjes over en lepel er de resterende vinaigrette over.
Solo
Meer inspiratie

SaladeHoofdgerechtHerfst