Salade met ballen

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram tarwegriesmeel
  • 250 ml melk
  • 20 gram boter
  • 1 tl zout
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 2 el gehakte peterselie
  • 5 verse, geschilde rode bieten
  • 3 el frambozenazijn
  • 2 el walnotenolie
  • 1 mespuntje suiker
  • 2 el bieslookringetjes
  • zout en peper
  • enkele blaadjes frisée sla
  1. Voor de griesmeelballetjes melk met boter, zout en nootmuskaat aan de kook brengen, daarna van het vuur nemen.
  2. Griesmeel al roerend toevoegen tot een glad deeg roeren en ongeveer 1 minuut verhitten.
  3. Daarna de hete deegklomp in een kom leggen, eieren en peterselie eronder kneden.
  4. Massa iets laten afkoelen en er 20 kleine balletjes van draaien. In rijkelijk kokend water met zout ongeveer 5 minuten gaar laten worden. Met zout, peper en bieslook op smaak brengen.
  5. Rode bieten in heel dunne plakken snijden of raspen. Meng de azijn met de olie en laat de bietjes hierin enkele minuten marineren. Breng ze daarna op smaak met zout, peper en bieslook.
  6. Griesmeelsballetjes met rode bietensalade en frisée serveren.
Pascal Claessens