Saffraanrisotto met rivierkreeftjes

4 30 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl Knorr Bouillon Finesse Vis
  • 300 g gekookte rivierkreeftjes
  • 100 g mascarpone
  • zeezout, versgemalen peper
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit de snippers hierin gedurende ongeveer 2 minuten. Schep de rijst erdoor en fruit zachtjes tot de rijstkorrels glazig zijn.
  2. Roer de wijn en de saffraan erdoor en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Voeg dan een soeplepel hete bouillon toe en roer weer tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit met de rest van de bouillon.
  3. Proef of de rijst gaar is. Als dit niet zo is, voeg dan steeds kleine beetjes heet water toe tot de korrels wel gaar zijn. Schep er de rivierkreeftjes, de mascarpone en een scheut olijfolie door en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Solo
Meer inspiratie

RijstHoofdgerecht