Sabayon van kriek met ananasbodem

1 35 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 st ananas
  • 2 takjes verse munt
  • 4 st eierdooiers
  • 100 gr bloemsuiker
  • 2 el suiker
  • 1 dl kriekbier
  1. Voorbereiding
  2. (15 min.)
  3. - Hou 4 kleine muntblaadjes opzij en snipper de rest fijn.
  4. - Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes en meng ze met de suiker en de fijngesnipperde munt. Zet koel weg.
  5. Bereiding
  6. (20 min.)
  7. 1 Doe de eidooiers, de bloemsuiker en het kriekbier in een steelpan. Meng stevig onder elkaar.
  8. 2 Verwarm het mengsel al kloppend 10 à 15 min. au bain-marie (plaats de pan in een kookpot met heet water), tot u een luchtige en schuimige sabayon hebt.
  9. Afwerking
  10. Verdeel de ananasblokjes over glazen en giet er de sabayon bij. Versier met een blaadje munt.
  11. Tip
  12. Variant: vervang de kriek door zoete witte wijn en voeg eventueel de zaadjes van een vanillestokje toe voor nog meer smaak.
Paneurke