Sabayon royal

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 g rode bessen, bosbessen, frambozen
  • 4 muntblaadjes
  • 6 eidooiers
  • 4 eetl. suiker
  • 4 madeirakoekjes
  • 2.5 dl champagne brut (of schuimwijn)
  1. Voorbereiding
  2. (2 min.)
  3. Verdeel de bessen over 4 hoge glazen.
  4. Bereiding
  5. (10 min.)
  6. - Breng water aan de kook in een pannetje.
  7. - Klop ondertussen de eidooiers met de suiker en de champagne in een kom.
  8. - Plaats de kom in het pannetje met water (bain-marie) en klop stevig in een achtvorm gedurende 5 à 7 min., tot u een schuimige massa krijgt. Neem de kom van de pan en blijf nog wat kloppen tot de massa minder warm is.
  9. - Giet de sabayon over de bessen en verkruimel er telkens 1 madeirakoekje over. Versier met een blaadje munt.
  10. Tip
  11. U kan ook een bolletje vanille-ijs op het fruit leggen voor u er de sabayon over giet.
NelekeP