Video afspelen

Sabayon met komkommer

0 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 komkommer
  • Solo Vloeibaar
  • 4 el suiker
  • Carte d'Or authentiek pistacheroomijs
  • 8 eieren
  • 8 el witte wijn
  1. Snijd de komkommer in brunoise en bak de blokjes in een beetje Solo. Voeg er een klein beetje suiker aan toe.
  2. Verdeel de komkommer over de glazen met een bolletje pistacheroomijs en begin aan de sabayon.
  3. Scheid de dooiers van het eiwit en voeg de dooiers toe aan de rest van de suiker. Doe het dooier-suikermengsel samen met de witte wijn in een grote steelpan.
  4. Klop het mengsel krachtig op tot een mousse (roer in de vorm van een 8).
  5. Haal de steelpan van het vuur als het mengsel dik en luchtig wordt, maar blijf kloppen.
  6. Giet de sabayon in de glazen en serveer.
Koken Op De Markt