S S S Spaghetti

6 20 4 5
Aantal personen:
  • 150 gr spaghetti
  • 60 gr zwarte olijven zonder pit gehalveerd
  • 100 gr parma of serrano ham
  • 1 flinke ui gesnipperd
  • 2 teen knoflook geperst
  • 200 gr cherrytomaatjes afhankelijk van de grootte gehalveerd of in vieren
  • 2 handjes rucola
  • 20 bolletjes mozzarella gehalveerd
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes en schilfers pecorino
  • 1 flinke draai met de zwarte of 4 seizoenen pepermolen
  • 1 bouillonblok naar keuze
  1. S S S staat in dit gerecht voor.... Super ,smaakvolle ,snelle spaghetti. En dat was het ook, want als je alles klaar hebt staan , in kooktermen "mise en place" zit je voordat 15 minuten verstreken zijn aan tafel.
  2. Begin met de spaghetti gaar te koken met de bouillonblok volgens de beschrijving op de verpakking.
  3. Smoor de knoflook met de gesnipperde uitjes in een eetlepel olijfolie goudgeel.
  4. Voeg de gesneden tomaatjes toe en schep voorzichtig om. Voeg de olijfjes en pas vlak voor het opmaken van de borden de de mozzarella toe en laat deze even mee verwarmen, maar zorg ervoor, dat de mozzarella niet smelt.
  5. Nu is je spaghetti gaar en laat je die even in een vergiet uitlekken.
  6. Kwak een pluk rucola op de ( voorverwarmde) borden.
  7. Schep daarop de spaghetti en daarop het mengsel uit de pan.
  8. Werk af met flink wat peper naar keuze uit de molen en schik er de rolletjes serrano ham op.
  9. Ik had er nog wat licht geroosterde pijnboom pitjes en schilfers pecorino over willen strooien, maar die had ik niet in huis. een volgende keer dan maar.
  10. Zo was het ook geweldig lekker.
  11. P. S Op de foto kun je zien, dat ik nog te vroeg met het toevoegen van de mozzarella ben begonnen. De bolletjes zijn licht gesmolten. Dat doet uiteraard niets met de smaak, maar het oog minder mooi.
  12. Eigen recept en foto.
Love to Cook