Rustieke uitsmijter met gegrild brood, spinazie, eieren, kaas, ham en pickles

555 20 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 dikke sneden volkorenbrood
  • 100 g jonge spinazie gewassen
  • 4 plakken cheddarkaas
  • 4 plakken beenham (bijvoorbeeld breydelham)
  • 3 middelgrote eieren
  • 80 g piccalilli
  • 60 g verse kaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • peper van de molen
  1. 1 Kook de eieren gaar in 3,5 minuten, vertrekkend van kokend gezouten water met een klein scheutje azijn. Koel ze snel af onder koud stromend water en pel ze.
  2. 2 Grill het brood onder de grill in de oven of in een grillpan.
  3. 3 Besmeer het brood met de verse kaas, schik er wat jonge spinazieblaadjes over, beleg het brood met de cheddar en de ham.
  4. 4 Snijd de eieren in blokjes en meng met de piccalilly. Kruid met peper van de molen en lepel dit over de boterhammen… Smakelijk!
Solo