Rundvleesreepjes met olijven, stoemp van Ratte-aardappelen met verse kruiden

151 30 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 dikke vleestomaat
  • 50 g zwarte olijven (evt. ontpit)
  • 1 el basilicumblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 200 g Ratte du Touquet aardappelen
  • 1 l gevogeltefond of kippenbouillon van 2 Knorr-bouillonblokjes
  • enkele druppels notenolie
  • 1 el gehakte groene kruiden (bladpeterselie, dille en koriander)
  • 1 el Solo Vloeibaar
  • 2 dikke biefstukjes a 200 g
  • 1 takje rozemarijn
  1. Was de tomaat, snijd ze in fijne dobbelsteentjes en doe ze in een kom. Voeg de zwarte olijven en de fijngesneden basilicumblaadjes toe. Werk af met wat olijfolie.
  2. Schil de Ratte-aardappelen en was ze. Neem een kookpot en giet er de gevogeltefond in. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar.
  3. Giet de aardappelen af, laat ze even drogen en voeg een eetlepel Solo vloeibaar, enkele druppels notenolie, een snuifje zout en wat versgemalen peper toe. Pureer grof met een vork.
  4. Was de groene kruiden, snipper ze fijn en meng ze voorzichtig onder de stoemp. Houd warm.
  5. Verhit een grilpan en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Gril de biefstukjes aan beide kanten tot ze de gewenste gaarheid hebben (2 minuutjes aan elke kant is ideaal).
  6. Verdeel de biefstukjes in fijnje reepjes en serveer ze op een bedje van de stoemp samen met een lepel van de zuiderse tomaten-olijfsalsa. Werk af met een plukje rozemarijn.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst