Rundvlees op Japanse wijze

492 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 400 à 500 g rundvlees (bv. filet pur)
  • 1 wortel
  • 4 lente-uitjes
  • 200 g shii-takes
  • 150 g sojascheuten
  • 100 g sluimererwten
  • 6 minimaïs
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 mespunt vers geraspte gember
  • 1 fijngesnipperd teentje knoflook

Voor de teriyakimarinade

  • 120 ml mirin (zoete Japanse rijstwijn)
  • 75 ml sojasaus
  • 3 el suiker
  • 2 cl sake (Japanse rijstwijn)
  1. Meng alle ingredïënten voor de marinade en bewaar in de koeling.
  2. Marineer het rundvlees 20 à 30 minuten in de teriyakimarinade.
  3. Schil en snijd de wortel in fijne schijfjes.
  4. Snijd de shiitakepaddenstoelen in stukjes.
  5. Blancheer de minimaïs 10 minuten in kokend gezouten water.
  6. Dep het rundvlees af en verhit een antikleefpan of teppan yaki (hete bakplaat), bak het rundvlees ongeveer 2 à 3 minuten aan elke zijde, afhankelijk van de grootte van het stuk vlees en bestrijk het vlees met de marinade om het mooi te doen glanzen.
  7. Verhit de arachide-olie in een wokpan en wok de groenten samen met de gember en de knoflook.
  8. Versnijd het rundvlees in fijne plakjes.
  9. Verdeel de gewokte groenten over de borden en schik er de plakjes rundvlees op. Serveer met rijst of noedels.
Solo
Meer inspiratie

JapansVleesHoofdgerecht