Rundvlees met sinaasappelcouscous

12 20 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr biefstuk
  • 300 gr couscous
  • 2 onbespoten sinaasappelen
  • 3 el sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en versnipperd
  • 1 rood pepertje
  • 1/2 bosje lente-ui, in ringen
  • 4 takjes peterselie, grof gehakt
  • 6 blaadjes munt, grof gehakt
  • peper&zout (pezo)
  1. Maak het rode pepertje schoon, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten, snijd fijn.
  2. Snijd het vlees in grote dobbelstenen, kruid met peper en meng met de sojasaus, de rode peper, de lente-ui en de knoflook.
  3. Bak 3 à 5 minuten in een antikleefpan.
  4. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappels uit.
  5. Schep het vlees uit de pan en blus het braadvocht met het sinaasappelsap, doe er de geraspte schil bij en breng aan de kook.
  6. Doe de couscous in een brede schaal.
  7. Schenk er het sinaasappelmengsel en zoveel kokend water bij tot de couscous net onder staat.
  8. Laat afgedekt ongeveer 3 minuten wellen.
  9. Roer er tenslotte de munt en peterselie doorheen en serveer op warme borden met het vlees.
Victor S.