Rundvlees in rode wijn

9 150 0 5
Aantal personen:
  • 1 rundvlees (best rundschouder)
  • 1 fles goede Italiaanse wijn
  • 2 uien
  • 1 dikke wortel
  • 1 stengel selder
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 1 kl witte peperbolletjes
  • 2 knoflookteentjes, licht geplet
  • 50 gr spekvet of pancetta
  • 40 gr solo, bakken en braden
  • zeezout
  1. Schil de wortel, pel de uien, kuis de selder en snij in schijfjes.
  2. Doe het vlees in een grote schaal met de groenten, laurier, tijm, knoflook en peperbolletjes en overgiet met de wijn, laat dit 1 dag marineren, draai af en toe om.
  3. Neem het vlees uit de marinade en dep droog, bind het vlees op met keukentouw zodat het zijn vorm houdt.
  4. Zeef de marinade en breng aan de kook, laat tot de helft inkoken.
  5. Bruin het vlees in hete solo en het spekvet, kruid met zeezout en overgiet met de gereduceerde marinade en groenten, dek alles af en laat het vlees gedurende ongeveer 2 uur gaar sudderen op een laag vuur of afgedekt in een oven van 160°.
  6. Neem het vlees uit de saus en verwijder het keukentouw.
  7. Schep de groenten uit de saus en mix deze tot een puree.
  8. Ontvet de saus en meng de saus met de groentenpuree.
  9. Overgiet het vlees met de saus en dien op met aardappelpuree of romige polenta.
  10. Drink dezelfde wijn als in de saus.
Victor S.