Rundvlees gestoofd in rioja

2 160 0 5
Aantal personen:
  • 600 g runderstoofvlees
  • 3 el olijfolie
  • 6 sjalotjes, versnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngewreven
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1/2 tl pimentpoeder
  • 350 ml rioja (wijn)
  • 225 g tomaten uit blik, in stukjes
  • 2 takjes verse tijm
  • zout en versgemalen zwarte peper
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het overtollige vet van het vlees. Snijd het vlees in stukken van 5 cm. Verhit de olie in een hittebestendige ovenschaal met handvat of in een grote pan.Voeg het vlees toe en braad het op hoog vuur 5-10 minuten rondom aan.
  2. Neem het vlees uit de pan. Doe de sjalotjes, de knoflook en de bleekselderij in de pan en laat al roerend 3-4 minuten bakken. Voeg de champignons toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg het pimentpoeder, de wijn, de tomatenstukjes en de 1 takje tijm toe. Breng op smaak.
  3. Leg het vlees terug in de schaal of pan en laat zachtjes aan de kook komen. Leg er een deksel op en laat 1-2 uur sudderen, tot het vlees zacht is. Breng op smaak en garneer met een takje tijm.
armani1602