Rundsstoofvlees met bruin bier en frietjes

45 75 3 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten :
  2. 1 kg rundsstoofvlees
  3. 6 ajuinen
  4. 2 teentjes look
  5. 3 druppels azijn
  6. 1 liter bruin bier
  7. peper, zout
  8. boter
  9. frietaardappelen
  10. Bereiding:
  11. Snij het stoofvlees in kleine stukjes. Verwarm de boter in een stoofpot. Bak het stoofvlees aan alle kanten aan. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Stoof de fijngesneden ajuin in dezelfde pot en schep hier bovenop het vlees. Voeg het bruine bier toe tot het vlees juist onder staat. Pers de teentjes look uit en doe dit er bij. Laat 45 minuten zachtjes stoven en voeg dan de azijn toe. Laat nog eens 45 minuten stoven. Bind de saus.
  12. Tip: Serveer dit gerecht met lekkere Belgische frietjes!
Theoke_1