Rundsstoofpotje met aardpeer en rode wijn

10 80 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr rundsstoofvlees
  • 700 gr aardpeer, geschild en in grote stukken
  • 250 gr wortelen, geschild en in grote stukken
  • 150 gr rode ui (in 4 gesneden)
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1/2 koffielepel venkelzaad
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 takjes tijm
  • 2.5 dl rode wijn
  • 20 gr solo
  • 1 dl room
  • zwarte peper & zeezout v/d molen
  1. Leg de stukken aardpeer na het schillen meteen in citroensap zodat ze niet bruin worden. Braad het stoofvlees aan in solo tot het aan alle kanten mooi bruin is. Haal uit de braadpan en hou apart. Doe de aardpeer, wortel, ui, knoflook, tijm en venkelzaad in de braadpan, meng goed en laat 15 min. aanstoven op middelmatig vuur tot alle vloeistof die vrijgekomen is, verdampt is. Verwarm de oven voor op 200°. Doe de groenten met het vlees in een ovenvaste schaal en overgiet met de rode win, kruid met pezo.
  2. Laat het 40 à 50 minuten in de oven bakken onder zilverpapier. Overgiet net voor het serveren met de room.
Victor S.