Rundsfilet a la Rossini

11 25 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels Bertolli extra vergine olijfolie
  • 40 gram Bertolli bakken & braden
  • Bertolli voor op brood
  • 4 rundsfilets
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 ml Marsala
  • 4 plakken Talegiokaas
  • 4 plakken rauwe ham
  • 4 sneetjes witbrood
  1. Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Verhit de extra vergine olijfolie en de margarine in een koekenpan en braad de rundsfilets kort aan. Neem het vlees uit de pan wanneer het begint te kleuren. Strooi voorzichtig de bloem in de pan en giet daar het grootste deel van de Marsala bij. Laat het geheel een beetje inkoken. Bestrooi het vlees met peper en zout en leg het terug in de pan. Laat het rustig stoven tot al het vocht is geabsorbeerd.
  2. Leg het vlees nu in een vuurvaste schaal. Leg de plakken ham en kaas erop en zet de schaal 5 minuten in de oven. Besprenkel het vervolgens met de achtergehouden Marsala en zet de schaal nog 15 minuten terug in de oven.
  3. Rooster ondertussen het witbrood en besmeer dat met Bertolli voor op brood. Schik daar het vlees op.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht