Rundsbrochette met een mozarella-groentengratin en een aardappelspiesje

10 45 2 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten :
  2. 4 rundsbrochettes
  3. 4 aardappelspiesjes
  4. 2 grote tomaten
  5. 1 gele paprika
  6. 2 kleine courgettes
  7. 300 gr mozzarella in blokjes
  8. 8 sneden brood
  9. 4 eieren
  10. 40 cl halfvolle melk
  11. 2 theelepels tijm
  12. 1 teentje geplette knoflook
  13. paprikapoeder
  14. nootmuskaat
  15. peper en zout
  16. Bereiding:
  17. Was alle groenten en pel de courgettes. Snij vervolgens de tomaten in gelijke schijfjes, ont­­pit de gele paprika en snij deze in reepjes. Snij de courgette in schijfjes. Doe een beetje braadboter in een ovenschotel. Leg eerst een laagje groenten in de schotel en bedek deze met een paar sneden brood. Herhaal dit tot al je groenten op zijn. Leg tenslotte de blokjes mozzarella erop en bestrooi het geheel met tijm. Klop de eieren met de geplette look, paprika, muskaatnoot, peper en zout. Giet deze mengeling over de gratin. Laat 35 minuten in de oven bakken aan 200 à 220°C. Maak ondertussen de rundsbrochettes en de aardappelspiesjes klaar. Schik het geheel op een zomers bord.
Theoke_1