Rundgehakt met groenten en ricotta

5 40 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 st ui gesnipperd en 2 teentjes look
  • 1 st wortel in kleine stukjes evenzo witte selder in kleine blokjes(paar stengels)
  • 4 st tomaten ontpit, ontveld en in blokjes gesneden
  • 750 gr rundsgehakt
  • 100 gr ricottakaas en 2 eieren
  • 1 koffielepel gedroogde oregano(of 1 eetl verse)
  • 25 gr gemalen parmezaan
  1. Verwarm de oven voor op 220°..
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin de ui en look 1 minuut aan. Voeg de wortel en selder toe en bak 3 tot 4 minuten. Voeg het rundgehakt toe, breek de grote stukken open met een houten lepel en laat 8 tot 10 minuten bakken tot het rundvlees goed gebruind is. Voeg de tomaten toe, kruid met zout en peper en laat 15 minuten sudderen.
  3. Lepel het mengsel over in een ovenschotel. Meng ricotta, eieren, oregano en mozzarella en giet dit mengsel over de bereiding. Zet de schotel in de oven en laat 15 tot 20 minuten bakken tot de kaas goudbruin is.
hildeke3105