Runderstoofvlees met kerrie

7 120 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr mager runderstoofvlees
  • 2 appelen
  • 1 bloemkool
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el boter
  • 3 el rozijnen
  • 3 el bloem
  • 7 dl vleesbouillon (1blokje opgelost in 7dl water)
  • 1 el kerrie
  • 1 kl tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout
  1. - snipper de uien en de knoflook fijn
  2. - snij de appelen in blokjes
  3. - verdeel de bloemkool in kleine roosjes
  4. - rol de stukjes vlees in de bloem en kruid met peper en zout
  5. - verhit de boter in een grote kookpot en bak de stukjes vlees langs alle zijden goudbruin, kruid met tijm, laurier en kerrie
  6. - voeg de uien, de knoflook, de appelblokjes en de rozijnen toe en overgiet met de bouillon
  7. - laat op een zacht vuurtje sudderen geduren 1u30min
  8. - voeg de bloemkoolroosjes toe en laat nog ca 10 min gaar worden
  9. Serveer met natuuraardappelen of kroketjes.
Lydievr