runderragout

2 180 4 5
Aantal personen:
  • 500 g runderschenkels
  • 2 potten vleesfond (a 380 ml)
  • 150 g boter
  • 150 g bloem
  • 1 bekertje slagroom (125 ml)
  1. doe de schenkels in een pan met de fond
  2. breng tegen de kook aan
  3. laat op laag vuur 3 uur garen
  4. tot het vlees makkelijk van het bot loslaat
  5. zet het vuur uit en neem het vlees uit de pan
  6. laat iets afkoelen
  7. haal het vlees van het bot en snijdb het fijn
  8. bewaar de fond
  9. smelt de boterin een pan
  10. voeg de bloem toe
  11. laat al roerend op laag vuur gaar worden
  12. tot de bloem begint te kleuren ( roux )
  13. dit duurt ong 5 min
  14. bak de bloem goed, dat geeft een volle smaak
  15. schenk in delen de fond bij de roux en roer op laag vuur tot een dikke saus
  16. neem van het vuur als de saus mooi glanst
  17. voeg de slagroom en het vlees toe
  18. breng de ragout op smaak met peper en zout
  19. je kunt de ragout 1 dag van tevoren bereiden
bosmans e